header culzean vlissingen.jpg

Tug Master (Scheldt Area)

Vacature


Onze passie is het veilig assisteren van schepen, dat gefundeerd is op onze gezamenlijke historie van 350 jaar. Met onze grote vloot van meer dan 70 sleepboten bieden we ‘service op maat’ in 11 Europese havens. Wij richten ons op de behoefte en verwachtingen van onze klanten en vullen deze in met operationele efficiency en flexibiliteit.


Wij geloven dat onze dienstverlening echt mensenwerk is. Het succes van ons bedrijf hangt af van de mensen die voor ons werken. Hun bijdrage, hun toegevoegde waarde voor onze organisatie en hun bereidheid om zich actief te verbinden aan onze kernwaarden worden enorm gewaardeerd. Onze cultuur, ons gedrag en onze bedrijfsvoering zijn gebaseerd op vijf kernwaarden passie, respect, flexibiliteit, professionaliteit en samenwerking.


Voor onze havens in Antwerpen, Zeebrugge en Gent-Terneuzen-Vlissingen zijn we op zoek naar nieuwe collega’s:


Tug Masters

WIL JIJ EEN TOPJOB IN DE HAVEN?


Bekijk dan snel het filmpje met Katrien Broeckx, waarin zij een oproep doet aan kandidaten:


de functieJe bent ambassadeur van je sleepboot, het bedrijf en onze policies. Met een propere en veilige operatie, waarborg jij de efficiënte en veilige service waar Kotug Smit Towage bekend om staat. Als kapitein voer je het bewind over de sleepboot en heb je autoriteit over allen die aan boord zijn.


Je bent verantwoordelijk voor de veilige navigatie in de breedste zin van het woord en verzekert dat alle bemanningsleden in staat zijn om de noodzakelijke werkzaamheden aan boord uit te voeren. Je rapporteert aan de Operations Manager van de Schelde Area.Je plant de werkzaamheden zo in, dat je de wettelijke rusttijden steeds kunt respecteren. Je hebt autoriteit en bent in staat beslissingen te nemen wanneer nodig met betrekking tot de bemanningsleden, de sleepboot, veiligheid en omgeving, om vervuiling te voorkomen en waar nodig assistentie te vragen van de wal.


Je verzekert dat er aan de geldende wetgeving en regelgeving wordt voldaan en dat de managementsystemen worden uitgevoerd. Je zorgt ervoor dat alle certificaten, administratie en rapportering op orde en geldig zijn. Je implementeert de HSE procedures en voorschriften, zoals beschreven in de vloothandboeken.


Je stuurt de bemanning aan en begeleidt hen op een consequente manier. Je motiveert hen en geeft constructieve feedback. Je houdt regelmatig teamvergaderingen met de bemanning, organiseert Fire & Safety drills en familiariseert nieuwe bemanning.

Welke kandidaat zoeken wij?

 • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare positie
 • Nautische kennis- en ervaring.
 • In het bezit van de verplichte certificaten en documenten volgens de Belgische vlaggenstaat om in staat te zijn te varen als Kapitein aan boord van een Belgische sleepboot.
 • Vaarbevoegdheid minstens ‘‘II/3 Master near Coastal Voyages’
 • Kennis van zaken door ervaring als sleepbootkapitein
 • Ervaring met het varen met ASD systemen (schottels)
 • Up-to-date kennis i.z. relevante managementsystemen
 • Passie voor de maritieme sector
grijs blokje.jpg

Dit zijn jouw talenten:

 • Sterke managementkwaliteiten
 • Flexibiliteit
 • Communicatief vaardig, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Stressbestendig
 • Sociaal
 • Sterke motivator
 • Goed zeemanschap

Wij bieden:

 • Een dynamische functie binnen een internationaal bedrijf en enthousiaste, gedreven collega’s met passie voor hun werk
 • Een interessante werkplek in de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent, Terneuzen, Vlissingen
 • Werkrooster 7 dagen op, 14 dagen af

Maak kennis met je collega's

Klik op het plaatje om de Havenkrant Gent te lezen en je collega's te ontmoeten.


Klik op het plaatje om het filmpje te bekijken van Haven TV Gent
Bekijk hier de speciale sleepopdracht betreffende het "Audax schip met de zgn. PAR-modules" in de haven van Zeebrugge .


Challenge us. Challenge yourself.


Heb jij passie voor techniek en de maritieme sector? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren en je motivatie te versturen. Via het online sollicitatieformulier kun je je motivatiebrief en CV uploaden.


Omdat we actief zijn in Europa (België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk), moet u er rekening mee houden dat we uitsluitend sollicitanten kunnen accepteren indien een kandidaat het burgerschap bezit of een werkvergunning heeft in de Europese Unie (EER).


Voor meer informatie over het sollicitatieproces, kun je contact opnemen met Crewing Department Scheldt Area (Katrien Broeckx) via telefoon +32 35451194.


*** Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ****

Status vacature


Read the English vacancy description

Privacy statement applicants

Boluda Towage Europe attaches great importance to protecting the privacy and personal data of its job applicants. Protecting the privacy and personal data is an important part of the procedures for carrying out our recruitment and selection activities. Personal data is treated in accordance with the General Data Protection Regulation (GDPR).


Storage limitations

In the application forms (open applications or vacancies) you can give your permission to Boluda Towage Europe to store your personal data for a period of 4 weeks or prolong the period of 4 weeks for storage up to a maximum of 1 year.

Privacy Statement Applicants

Choose a file

Choose a file