header Antwerp.jpg

Engineer (Scheldt Area)

Vacature


Onze passie is het veilig assisteren van schepen, dat gefundeerd is op onze gezamenlijke historie van 350 jaar. Met onze grote vloot van meer dan 70 sleepboten bieden we ‘service op maat’ in 11 Europese havens. Wij richten ons op de behoefte en verwachtingen van onze klanten en vullen deze in met operationele efficiency en flexibiliteit.


Wij geloven dat onze dienstverlening echt mensenwerk is. Het succes van ons bedrijf hangt af van de mensen die voor ons werken. Hun bijdrage, hun toegevoegde waarde voor onze organisatie en hun bereidheid om zich actief te verbinden aan onze kernwaarden worden enorm gewaardeerd. Onze cultuur, ons gedrag en onze bedrijfsvoering zijn gebaseerd op vijf kernwaarden passie, respect, flexibiliteit, professionaliteit en samenwerking.


Voor onze havens in Antwerpen, Zeebrugge en Gent-Terneuzen-Vlissingen zijn we op zoek naar nieuwe collega’s:


Engineers

WIL JIJ EEN TOPJOB IN DE HAVEN?


Bekijk dan snel het filmpje met Katrien Broeckx, waarin zij een oproep doet aan kandidaten:


De functie


Als engineer houd je de sleepboot technisch op orde en zorg je voor het nodige onderhoud om alle onderdelen werkend te houden. Je bent een ambassadeur van de sleepboot, het bedrijf en de visie van Kotug Smit Towage. Je rapporteert aan de kapitein van het schip.Als engineer ben je verantwoordelijk voor het managen van de technische uitrusting aan boord en neem je de nodige acties in onderhoud en reparatie. Je garandeert een correct en efficiënt gebruik van technische reserveonderdelen, brandstof en smeerolie. Dit houdt ook in dat je precies bent in je administratie en nauwkeurig in het gebruik van het bestel- en onderhoudssysteem.


Tijdens sleepbewegingen ben je verantwoordelijk voor het bedienen van de lier a.d.h.v. instructies van de kapitein.


Veiligheid is cruciaal in onze sector. Daarom test je periodiek de verschillende onderdelen van de volledige uitrusting en voer je de nodige (veiligheid)oefeningen uit. Je neemt hieraan actief deel en rapporteert naar zowel de kapitein als de technische afdeling.

Welke kandidaat zoeken wij?


 • Minimaal 2 jaar ervaring in een vergelijkbare positie
 • Nautische kennis- en ervaring. In het bezit van de verplichte certificaten en documenten volgens de Belgische vlaggenstaat om in staat te zijn te varen als Engineer aan boord van een Belgische sleepboot.
 • Vaarbevoegdheid minstens ‘III/1 Officer in charge of Engineering Watch’
 • Bewezen technische kennis door ervaring als Engineer in Offshore of op een sleepboot
 • Communicatieve vaardigheden in het Nederlands en in het Engels
 • Goed overweg kunnen met Microsoft Office en met administratieve taken
 • Passie voor de maritieme sector
grijs blokje.jpg

Dit zijn jouw talenten:

 • Flexibiliteit
 • Communicatief vaardig
 • Stressbestendig
 • Sociaal
 • Teamplayer

Wij bieden:

 • Een dynamische functie binnen een internationaal bedrijf
 • Enthousiaste, gedreven collega’s met passie voor hun werk
 • Een interessante werkplek in de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Gent, Terneuzen, Vlissingen
 • Werkrooster 7 dagen op, 14 dagen af

Maak kennis met je collega's

Klik op het plaatje om de Havenkrant Gent te lezen en je collega's te ontmoeten.


Klik op het plaatje om het filmpje te bekijken van Haven TV Gent
Bekijk hier de speciale sleepopdracht betreffende het "Audax schip met de zgn. PAR-modules" in de haven van Zeebrugge .


Challenge us. Challenge yourself.


Heb jij passie voor techniek en de maritieme sector? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren en je motivatie te versturen. Via het online sollicitatieformulier kun je je motivatiebrief en CV uploaden.


Omdat we actief zijn in Europa (België, Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk), moet u er rekening mee houden dat we uitsluitend sollicitanten kunnen accepteren indien een kandidaat het burgerschap bezit of een werkvergunning heeft in de Europese Unie (EER).


Voor meer informatie over het sollicitatieproces, kun je contact opnemen met Crewing Department Scheldt Area (Katrien Broeckx) via telefoon +32 35451194.


*** Acquisitie wordt niet op prijs gesteld ****

Status vacatureRead the English vacancy description


Privacy statement applicants

Boluda Towage Europe attaches great importance to protecting the privacy and personal data of its job applicants. Protecting the privacy and personal data is an important part of the procedures for carrying out our recruitment and selection activities. Personal data is treated in accordance with the General Data Protection Regulation (GDPR).


Storage limitations

In the application forms (open applications or vacancies) you can give your permission to Boluda Towage Europe to store your personal data for a period of 4 weeks or prolong the period of 4 weeks for storage up to a maximum of 1 year.

Privacy Statement Applicants

Choose a file

Choose a file